Titel
Django Nyca Tsjono

Django

* 15-06-2011

Een nieuwe start
Nadat we Tsjono in mei 2011 hebben laten inslapen, zien we Nyca langzaam wegkwijnen. Geen wonder, zij en Tsjono waren 4,5 jaar lang dikke maatjes. Na wat wikken en wegen besluiten we dat het beter voor Nyca is om er toch weer een 2e hond bij te nemen. Onze voorkeur ligt nog steeds bij een ras dat dichtbij de natuur staat en eigenlijk is een swh dan een bijna vanzelfsprekende keuze. Maar ja, een swh haal je niet even om de hoek. We beginnen eens voorzichtig om ons heen te kijken en volgen nestjes die geboren worden. Na eens wat rondvragen hier en daar krijgen we op zekere dag geheel onverwacht een mailtje. Als wij dat willen is er voor ons een pup beschikbaar! Enigszins beduusd komen we kennismaken en, met Tsjono nog in ons hart, staan wij sneller dan gedacht voor een moeilijke keuze. We besluiten er voor te gaan en op 5 augustus is het zover, Django komt bij ons wonen!

Naam
De betekenis van Django's volledige naam is als volgt.
Yes: gewoon YES! (Y-nest)
Djangoonai: Django = stoer, knap; Oonai is de wolf uit Junglebook; Onai = wolf in het Tamil
Andjing: is Indisch voor hond.

De eerste weken
Als het al weer ruim 4 jaar geleden is, dan is zo'n puppy in huis toch wel weer even wennen. Om de haverklap met dat kleine ding naar buiten en geregeld toch nog te laat zijn, weer opvegen en dweilen... Wat een gedoe. Maar hij pakt het snel op en is binnen afzienbare tijd zindelijk. Nu hij een jaar oud is, lijkt het al weer lang geleden en kunnen we ons niet eens precies herinneren wanneer hij eigenlijk zindelijk was. We gaan ook zo snel mogelijk met Django naar de hondenschool om hem de nodige gehoorzaamheid bij te brengen. Uiteraard wel allemaal op zijn eigenzinnige manier, maar soms verrassend. Zo kan hij als de beste van lekkere hapjes afblijven totdat het hem aangeboden wordt! Thuis jat hij net zo vrolijk, waar je bij zit, het vlees van je bord.

Nyca
Begin 2012 ontdekken we bij toeval dat Nyca bot kanker heeft aan haar rechter heup. Helaas blijkt dit een zeer agressieve vorm te zijn. Binnen 1 jaar zien wij ons genoodzaakt om ook afscheid te moeten nemen van Nyca en opnieuw blijven we achter met 1 hond. Aanvankelijk lijkt Django ook een flinke klap gekregen te hebben en we zien ook hem wegkwijnen. Maar dankzij onder andere Django's grote (kleine) vriendin Glanna, de IJslandse hond van de eigenaar/trainer van de hondenschool, hersteld hij zich.

Hondenschool
Op de hondenschool heeft Django het sowieso erg naar z'n zin. Hij heeft al menig cursusje gedaan. De laatste weken zijn we bezig met het opbouwen van behendigheid. In het begin was het wat vreemd allemaal, maar het gaat steeds beter en met steeds meer plezier voor zowel Django als ons zelf. Hij is een echte lolbroek, als hij maar even de kans krijgt, breekt hij uit en maakt een rondje langs alle andere honden. Daarom loopt hij het grootste deel van het parcours nog aan de lijn, maar door tunnel of slurf is dat wat lastig... :-).

©2012, Iluu Webdesign